Familiegeheimen – Introductie

Familiegeheimen

De komst van een nieuwe pastoor in een klein dorp brengt familiegeheimen aan het licht


Tim Wessels en Laura Peters

zijn de belangrijkste personages in dit verhaal.


Tim Wessels

Is 27 jaar en woont in Bokhoven, een dorp ten noord-westen van De Stad. Gezien vanuit De Stad staat het huis van Tim aan het begin van het dorp aan de Bokhovense Maasdijk, de doorgaande weg over de rivierdijk naar Hedikhuizen en Heusden.
Tim heeft een eigen druk- en kopieerbedrijfje, dat pal aan zijn woning grenst en ermee verbonden is. Vanaf zijn jeugd is hij bevriend met Toon, de eigenaar van het enige café in het dorp, en met Tiny, het meisje van Toon. Tiny is het ‘manusje van alles’ in het bedrijfje van Tim. Ze is van onschatbare waarde voor hem en zijn bedrijfje.
De ouders van Tim zijn bij een treinongeluk om het leven gekomen, toen Tim tien jaar was. ‘Tante Nel’, de moeder van Tiny heeft haar dochter en Tim samen opgevoed, waardoor er tussen die twee een bijzondere band is ontstaan. Ze noemen elkaar ‘maatje’, vooral in moeilijke omstandigheden en gaan voor elkaar door het vuur. Kom je aan Tiny, dan kom je aan Tim en andersom. Desondanks zijn ze nooit geliefden geworden, maar veel meer broer en zus. Tiny is een tweetal jaren jonger dan Tim.
De blonde Tim is van huis uit katholiek en door zijn vriendschap met Ben Kamps, Norbertijn en pastoor van het dorp, kreeg Tim belangstelling voor de iconografie in de Katholieke Kerk, vooral beelden hadden zijn belangstelling.

Laura Peters
Laura is een zwartharige, jonge vrouw van 24 jaar. Ze is een tijdschrift-journaliste voor het blad ‘De Brabander’ en werkt bij de provincie Noord Brabant. Naast haar baan studeert zij Kunstgeschiedenis aan de Open Universiteit. Laura woont  boven een winkelcentrum in de wijk ‘De Kruiskamp’, in De Stad, in een appartement dat eigendom is van haar ouders. Haar moeder is gestorven en haar vader is opgenomen in een verzorgingstehuis.
Vanwege een negatieve ervaring heeft zij zich bekwaamd in zelfverdediging en traint tweemaal in de week in de sportclub waar ze lid van is. Ze is van huis uit katholiek, maar bezoekt kerken slechts om de aanwezige kunstvoorwerpen te kunnen bestuderen.

Plaats een reactie